Tristörlerin Sağlamlık Kontrolü ve Uç Tespiti
Tristörlerin Sağlamlık Kontrolü ve Uç Tespiti
->Tristörler diyotlar gibi tek yönde akım geçirirler. Ancak anot - katot arasının iletime geçirilebilmesi için geyt ucuna bir tetikleme sinyali uygulamak gerekir.
->Tristörün anodunda artı, katodunda eksi polarma varken geytine pozitif bir darbe uygulandığında tristör iletime geçer. Geyt akımı kesilse bile tristör iletimde kalmaya devam eder. Kesime götürmek için A-K akımının ya da A-K geriliminin sıfırlanması gerekir.
Tristörün AVOmetre ile uçlarının tespiti
AVO metrenin problarını sırayla tristörün ayaklarına değdiriniz. Sadece iki ayakarasında bir yönde sapma olacaktır. Sapma olduğu anda siyah probun değdiği ayak geyt,diğeri ise katottur diyebilirsiniz. Geri kalan diğer ayak ise anot olur
Tristörün AVOmetre ile sağlamlık kontrolü
Analog AVOmetre ohm kademesine alınır. Ohmmetrenin eksi ucu (kırmızı prob) tristörün katoduna, artı ucu tristörün anoduna tutulur. Ölçü aletinin ibresi sapmaz Herhangi bir iletkenle anot ile geyt (A-G) arası kısa devre yapıldığında ölçü aleti ibresi hareket ederek bir değer gösterir Anot - geyt arasındaki kısa devre açılsa bile ohmmetre değer göstermeye devam eder (Tristör tetiklendiği için iletimdedir. Tetikleme bir defa yapıldıktan sonra, kesilse bile tristör iletimde kalmaya devam eder).
https://elektrikbilim.com/... linkleri sadece uyeler gorebilir !
UYE DEGILSENİZ UYE OLUNUZ
DAHA ONCEDEN UYE OLDUYSANIZ UYE GIRISI YAPINIZ
Bu Konu Başlığına Henüz Yorum Yazılmamıştır
Konu Başlığına Mesaj Yazmak İçin
Üye Olunuz
Yada
Giriş Yapınız