Lcd ve Plazma Arasındaki Farklar
5262 kez okundu 0 kez indirildi

Lcd ve Plazma Arasındaki Farklar

ARC ( Audio Return Channel ) Televizyonun ses sinyallerini toplayarak,HDMI priz yardımıyla bir amplifikatöre gönderir. Bu işlemi yaparken herhangi bir paralel bağlantıya gerek kalmaz.( Optik veya koaksiyel bağlantı )

100Hz, 200Hz, 400Hz Trama Bir resim değiştirme düzeneği olup,hareketleri akıcı hale getirmek için ekrandaki resimlerin frekanslarını çoğaltır.

600Hz Trama SFD ( Sub Fied ) Plazma ekrana mahsus olan bu teknoloji hareketlerin akıcılığını sağlar.Bu rakam LCD ekranların görüntü frekansları ile kıyaslanamaz.

DLNA ( Digital Living Network Alliance ) Televizyon ,video oynatıcılar ve bilgisayar çevresinde aynı noktada iletişim sağlayan standart bir bağlantı yeri.

Ethernet Yerel ağ sisteminde en çok kullanılan bağlantı prizidir. İletişim yoğunluğu sırasıyla 10-100 ve 1000 Mbit/sec dur.

LCD ( Liquid Crystal Display ) Sıvı kristalli ekran sistemidir. Çalışma prensibi, sıvı kristaller akımın etkisiyle tamamen şeffaf hale gelir ve neon tübler veya diyodlar yardımıyla aydınlatıldığında ortaya hareketli ve ışıklı bir görüntü çıkar.

Plazma Çok nadir bulunan bir gaz içerisinde maydana gelen elektrik deşarjı sayesinde elde edilen ışık ve görüntü düzenidir. Bu teknoloji sadece büyük ekranlar üzerinde kullanılmaktadır. Bu teknoloji sayesinde çok tabii ve hoş bir görüntü elde edilir.

1-Plazma veya LCD hangisi ?
Şu anda iki teknolojininde birbirine karşı bir üstünlüğü yok, plazma veya LCD her ikisininde avantajları ve zayıf noktaları bulunuyor. LCD nin küçükten büyüğe her ebattaki ekranlarını piyasada bulmak mümkün, buna karşılık Plazma nın sadece büyük ebattaki ekranları üretiliyor.Ekran ölçüleri diyagonal olarak 42" yani 107 cm den başlıyor.

2-Ekran çözünürlüğü HD
HD ( High Definition ) ekran çözünürlüğü kaynaklarının çok fazla olmasından dolayı, televizyona yakından bakmak için büyük ekran almakta fayda vardır. HD ekranlarını 2 kategoride inceleyelim :

1-HDTV bu tip televizyonların içine TNTHD tüneri entegre edilmiştir.TNTHD, yüksek çözünürlü dijital televizyon demektir. Bu tip televizyonlar ekranlarında 1 milyon nokta yani 1280x720 pixel gösterirler.
2-HDTV 1080 pixel televizyonlar ise ekranlarında 2 milyon nokta yani 1920x1090 ve pixel gösterirler. İçine TNTHD tüneri entegre edilmiştir. Sonuç olarak, yüksek çözünürlükten 100% faydalanmak için 32/37" ölçülerinden itibaren bir HDTV 1080 pixel televizyon almayı öneririz.
3-Görüntü kalitesi
Bir mağazada televizyon seçimi yaparken görüntü kalitesi için birkaç tavsiye. * Ekrandaki görüntünün siyah renk derinliğine çok dikkat etmek gerekir. Zira bu bir kontrast kalitesinin garanti göstergesidir. Griye yakın olmamalıdır ve karlanma hareketleri hiç olmamalıdır. * Bir LCD ekranın önünde, aks doğrultusundan çıkarak, ışık ve renk kayıplarına dikkat edilmelidir. * Bir plazma ekran ve bazı LCD ekranlar parlaktır bu tip ekranlarda kontrast iyi ayarlanmış durumdadır, fakat ayna efektine dikkat etmek gerekir.Örneğin bir pencere ekran karşısında olursa ayna efekti gözlenmiş olunur. * hareket halindeki görüntülere çok dikkat edilmelidir, bu görüntüler akıcı ve kesintisiz olmalıdır.

4-Televizyon ömrü
LCD ve plazma televizyon üreticileri, günde 8 saat kullanım şartıyla, bu televizyonlara 60 0000 saatlik bir ömrü garanti ediyorlar. Buda 20 sene eder.


elektrikbilim.com
5-Televizyon seyrederken ekran uzaklığı ne olmalıdır ?

lcd plazma

LCD ve Plazma ile ilgili küçük sözlük
6-Elektrik harcaması
Ekran ölçüleri ne kadar büyük olursa, elektrik harcamasıda o kadar büyük olur. Televizyon üreticileri enerji harcamasını düşürmek için laboratuar çalışmalarına büyük önem veriyorlar.

KONU MESAJLARI

Bu Konu Başlığına Henüz Yorum Yazılmamıştır

GÖRÜŞ BİLDİRİN

Konu Başlığına Mesaj Yazmak İçin
Üye Olunuz Yada Giriş Yapınız